salam-ukhwah Friday, July 15, 2011

 
Sinopsis
Cerita mengenai cinta, persahabatan, kebencian serta persaingan untuk memujudkan mimpi. Ceita yang cukup menghibur karena banyak bintang-bintang terkenal, dan ada dance-dance yang menarik untuk ditonton.

"Dream High" berlangsung di Kirin High School of Art dan mengikuti kehidupan para siswa saat mereka bercita-cita untuk menjadi superstar.

Song Sam-Dong (Kim Soo-Hyun) tinggal di negara pihak dan bercita-cita menjadi seorang pemilik peternakan saham. Ia jatuh cinta dengan Ko Hye-Mi (Bae Suji) pada pandangan pertama dan mengikuti dia untuk Kirin High School of Art. Di sana ia menemukan kejeniusannya seperti bakat musik.

Jin-Gook (Taecyeon) adalah seorang penari berbakat, tapi seorang siswa bermasalah di sekolah. Direktur Kirin High School of Art ((Bae Yong-Jun)) merekomendasikan untuk Jin-Gook untuk mendaftar di sekolahnya. Di sana, bakat mekar Jin-Gook dan dia sekarang bercita-cita menjadi bintang global.

Pertukaran pelajar Jason (Wooyoung) datang ke Kirin Tinggi setelah menerima skor teratas untuk pelamar baru. Dia datang dari luar negeri dan menunjukkan ketrampilan yang beredar sebagai penari.

Ko Hye-Mi (Bae Suji) adalah gadis paling populer di Kirin Tinggi. Dia membawa dirinya sebagai seorang gadis percaya diri, tapi di dalam menyembunyikan masa lalu yang sedih. Dia bermimpi untuk menjadi vokalis terkenal dunia klasik, tetapi setelah runtuhnya keluarganya dia tidak punya pilihan selain untuk memasukkan Kirin High School of Art. Dia dicintai oleh Song Sam-Dong dan Jin-Gook.

Yoon Becky (Eun Jung) terlihat sampai dengan Ko Hye-Mi, yang tampaknya memiliki segalanya. Mereka segera menjadi saingan.

Eria (Yoon Young-Ah) adalah bintang remaja populer. Dia memasuki Kirin High School of Art dan menjadi objek kekaguman oleh teman-temannya. Dia melihat ke depan untuk memiliki "biasa" kehidupan sekolah.

"Jangan terlalu mencintai seseorang karena mungkin suatu saat kita akan sangat membenci orang tersebut." Atau "Sahabat terbaik kita bisa menjadi musuh terbesar kita". Mungkin dua kalimat itu cocok untuk menggambarkan hubungan Go Hye Mi dan Yoon Baek Hee.
 

 


 

 
 
[MQ] Dream High.450p [800 x 450]-HANrel
Episode 01:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 02:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 03:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 04:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 05:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 06:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 07:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 08:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 09:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 10:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 11:001, 002 Subtitle English || Indo
Episode 12:001, 002 Subtitle English || Indo

salam-ukhwah


Genre : Action | Adventure | Drama
Sinopsis : “The final chapter begins as Harry, Ron, and Hermione continue their quest of finding and destroying the Dark Lord’s three remaining Horcruxes, the magical items responsible for his immortality. But as the mystical Deathly Hallows are uncovered, and Voldemort finds out about their mission, the biggest battle begins and life as they know it will never be the same again..”


Part 1
Part 2
Part 3

salam-ukhwah


Genre : Crime
Sinopsis : Mysteries keep revolving around Tam’s (Aaron Kwok) life. Not only does this ex-police officer and now a private detective struggle to make sense of the mysterious death of his parents, he is further entangled in a case which escalates out of control into serial killings ever since his childhood buddy Fung showed him some crime scene photos..”


Part 1
http://www.mediafire.com/?zvqme7jadhk6ckd 

Part 2
http://www.mediafire.com/?c6z0gjs157zlpne

salam-ukhwah

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) telah menguatkuasa Akta Sewa Beli 1967 (Pindaan 2010) mulai Jun 2011. Antara perkara yang terkandung di dalam pindaan akta tersebut ialah:

Peranan Penyewa (Pengguna)
  1. Membayar ansuran seperti tercatat di dalam perjanjian
  2. Tidak mengalihkan atau menjual barang tanpa kebenaran daripada pemunya
  3. Menyimpan kad jaminan, resit dan surat yang berkaitan Perjanjian Sewa Beli
  4. Memastikan kandungan perjanjian adalah sama dengan maklumat di dalam Jadual Kedua Bahagian 1
  5. Jangan menandatangani Borang Perjanjian Sewa Beli atau dokumen kosong
  6. Sekiranya barangan hilang atau diambil daripada milikan, pastikan diberitahu kepada pemunya dalam tempoh 14 hari dari tarikh barang tersebut hilang atau diambil
  7. Penyewa mesti mematuhi Perintah Mahkamah bagi proses pengambilan semula milikan sekiranya bayaran ansuran melebihi 75% daripada harga tunai barangan tersebut.
Hak Penyewa (Pengguna)



  1. Terima notis (Jadual Kedua) sebelum tandatangan perjanjian
  2. Memastikan borang atau dokumen lengkap dengan maklumat sebelum borang ditandatangani
  3. Boleh menamatkan perjanjian dengan memulangkan barang dan bayar ganti rugi kepada pemunya (jika ada)
  4. Berhak mendapat maklumat mengenai keadaan sebenar barang terpakai. Di bawah Sek. 4G perlu laporan PUSPAKOM dan perakuan secara bertulis daripada pihak penjual
  5. Terima salinan perjanjian dalam tempoh 21 hari selepas menandatangani perjanjian
  6. Terima notis Jadual Keempat dan Notis dibawah Perenggan 3 bagi pengambilan semula milikan
  7. Terima notis Jadual Kelima dalam tempoh 21 hari selepas barang tersebut diambil milikan oleh pemunya
  8. Berhak membuat penyelesaian awal ke atas perjanjian tersebut dan mendapat rebat sepatutnya. Terima notis pemberitahuan tarikh lelongan awam sekurang-kuranganya 14 hari dari tarikh tersebut.
  9. Berhak untuk menjelaskan semua bayaran yang dikenakan oleh pemunya
  10. Berhak untuk membuat penamatan dalam masa 21 hari Notis Jadual 5 dikeluarkan oleh pemunya
  11. Berhak untuk memperkenalkan pembeli baru kepada pemunya.
  12. Berhak mengarahkan pemunya memulangkan barang setelah menjelaskan semua bayaran yang sepatutnya
  13. Berhak mendapat baki wang hasil daripada jualan lelong barang (jika ada)
Peranan Pemunya (Bank)
  1. Membekalkan dokumen perjanjian dan dokumen berkaitan yang dilengkapkan dengan butiran maklumat
  2. Menyerahkan Kad Pendaftaran Kenderaan kepada penyewa apabila dimohon secara bertulis
  3. Menyampaikan salinan memorandum atau nota perjanjian dalam tempoh 21 hari selepas menerima permohonan bertulis daripada penyewa sebelum pembayaran akhir
  4. Menyerahkan resit bayaran ansuran kepada penyewa dengan kadar segera
  5. Menyerahkan satu salinan polisi kepada penyewa dalam masa 7 hari
  6. Tidak boleh mengutip fi tempahan melebihi 1% daripada harga tunai barang
  7. Memulangkan 90% daripada bayaran fi tempahan jika terdapat pembatalan tempahan
  8. Tidak boleh mengutip deposit kurang 10% daripada harga tunai termasuk fi tempahan
  9. Melantik pemegang Permit Agen Perolehan Semula yang dikeluarkan oleh Pengawal untuk aktiviti pengambilan semula milikan
  10. Menyediakan Perjanjian Sewa Beli yang berasingan bagi setiap barang
  11. Memberi opsyen kepada penyewa sama ada memilih kadar tetap atau kadar berubah-ubah bagi caj-caj terma
  12. Telah member Notis Jadual Keempat, Notis Peringatan dan Notis Jadual Kelima di bawah Peraturan
  13. Mengeluarkan Notis Lelong 14 hari kepada penyewa sebelum lelongan dijalankan
  14. Jika jumlah ansuran melebihi 75% daripada harga tunai barangan tersebut maka pengambilan semula milikan boleh dibuat setelah mendapat Perintah Mahkamah
Hak Pemunya (Bank)
  1. Pemunya boleh mengambil semula milikan barang jika penyewa gagal menjelaskan bayaran ansuran sebanyak dua kali berturut-turut atau ansuran terakhir. Jika penyewa telah meninggal dunia atau berlaku 4 kali engkar berterusan
  2. Perlu membuat pengesahan terhadap pengambilan barangan itu dengan memberikan kepada penyewa dokumen pengambilan semula barangan dan tarikh, masa serta alamat tempat barang diambil
  3. Berhak melupuskan barang yang diambil semula selepas tamat tempoh 21 hari Jadual Kelima diberikan kepada penyewa
  4. Pemunya boleh mengambil semula barang melalui Perintah Mahkamah jika penyewa telah gagal membayar ansuran bulanan tetapi ansuran bulanan yang terbayar melebihi daripada harga tunai barang tersebut
  5. Pemunya menyediakan insuran tahunan pertama untuk pinjaman kenderaan dan bagi barangan bukan kenderaan selama tempoh pinjaman
  6. Boleh mengambil semula milikan barang tanpa kehadiran penyewa jika penyewa:
    1. - Melakukan pelupusan secara fraud
    2. - Memindahkan barang ke alamat baru tanpa memaklumkan kepada pemunya
    3. - Menggunakan barang bagi tujuan melanggar undang-undang.
  7. Berhak mengutip deposit minimum:
    1. - 10% secara tunai termasuk fi tempahan
    2. - Dalam bentuk barang-barang ada nilai dagang
Peranan Penjamin
  1. Menjadi penjamin kepada penyewa
  2. Memastikan penyewa mematuhi Perjanjian Sewa Beli
  3. Membantu pemunya mengesan untuk mendapatkan semula barangan
Hak Penjamin
  1. Pihak penjamin berhak mendapatkan perintah mahkamah terhadap penyewa
  2. Berhak untuk ditanggung rugi oleh penyewa terhadap apa-apa tuntutan yang dibuat oleh pemunya atas jaminan
  3. Berhak untuk menyuruh penyewa membayar ansuran berhubung dengan Perjanjian Sewa Beli
Hak Penjual
  1. Jika tempahan dibatalkan, penjual berhak mengenakan ganti rugi sebanyak 10% daripada tempahan.
Deivigarani Krishna
Pusat Khidmat Aduan Pengguna Nasional (NCCC)

salam-ukhwah

Seorang isteri ingin menghubungi suaminya, tetapi telefonnya tidak ada kredit lalu menyuruh anak lelakinya menyampaikan mesej penting kepada si suami yang sedang bekerja di tapak pembinaan.

Selepas si anak membuat panggilan, si anak memberitahu ibunya seorang perempuan lain yang menjawab pesanan telefon. Walaupun sudah berkali-kali si anak menelefon, tetap perempuan itu juga yang menjawab.


Si isteri pun dengan marahnya menunggu kepulangan suami dari kerja di depan pintu rumah. Sesampainya suami, si isteri membelasah habis-habisan si suami kerana perlakuan curangnya.

Habis berkumpul jiran tetangga di depan rumah untuk melihat drama petang itu. Si isteri menyuruh anaknya memberitahu semua orang apa yang dikatakan oleh perempuan di talian tadi.

Si anak pun cakap "Harap maaf, nombor yang anda dail berada di luar kawasan liputan. Sila cuba sebentar lagi".

salam-ukhwah Thursday, July 14, 2011

Ophcrack is a free Windows password cracker based on rainbow tables. It is a very efficient implementation of rainbow tables done by the inventors of the method. It comes with a Graphical User Interface and runs on multiple platforms.

Features:

  • » Runs on Windows, Linux/Unix, Mac OS X, ...
  • » Cracks LM and NTLM hashes.
  • » Free tables available for Windows XP and Vista.
  • » Brute-force module for simple passwords.
  • » Audit mode and CSV export.
  • » Real-time graphs to analyze the passwords.
  • » LiveCD available to simplify the cracking.
  • » Loads hashes from encrypted SAM recovered from a Windows partition, Vista included.
  • » Free and open source software (GPL).

Download

http://downloads.sourceforge.net/ophcrack/ophcrack-win32-installer-3.3.1.exe  

http://downloads.sourceforge.net/ophcrack/ophcrack-vista-livecd-2.3.1.iso 

salam-ukhwah

Ada 3 org sahabat baik tinggal di sebuah kampong nama depa sorang gila sorang akal dan sorang lagi pasal..

Nak dijadikan cerita satu hari si akal ni ajak la kawan2 baik dia ni pi jalan2 kat bandar biasala depa ni asyik duk terperap ja kat kampong boring gak..


So depa pun pi la ke Bandar dengan mengenakan baju raya taun lepas sebab tu ja baju yang depa ada pun dan berjalan la depa ni ngan muka yang hepi go lucky menuju ke bandar..


Sampai ja di Bandar depa amatlah kagum dengan kemajuan Bandar tersebut dengan bangunan2 yang tinggi kat bandar.


Tengah2 depa ni dok syok jalan si akal ngan si gila x perasan yang si pasal ni dah terpisah daripada depa sampai la satu ketika si gila baru terperasan dia pun Tanya kat akal.. “ woi akal hang Nampak pasal x? ” akal pun menjawab “taktau la tadi dia dok elok ja jln2 ngan kita tau2 ja dh hilang aku rasa dia pi jamban kot ”


lalu pergilah depa berdua mencari sahabat baik depa si pasal di setiap tandas awam yang ada di Bandar termasuklah di kedai2 mamak dan yang sewaktu dengannya.


Setelah berjam2 mencari mereka tak juga jumpa si pasal ni dan si gila pun bagi la satu idea yang paling bernas pernah dia bagi seumur hidup dia. Gila pun cakap kat akal “ apa kata kita pi report kat balai polis ja? “ lantas akal menjawab “btol3 tp hg la report aku xpandai nk cakap ngan polis “


Berangkatlah depa berdua ke balai polis berhampiran dan sesampainya depa di sana si gila pun masuk ke dalam dengan muka penuh kagum dan si akal pun hanya tunggu di luar.


sampai di kaunter bermulalah perbualan antara si gila dan en. Polis itu :


En. Polis : “boleh saya bantu encik??”

Gila : “boleh2 saya nak cari pasal..”
En. Polis : “encik jangan main2 encik tau tak encik kat mana ni??”
Gila : “la sy tau la sy kat balai polis sebab tu saya datang sini nak cari pasal”
En. Polis : dengan muka yang agak bengang , “encik jgn main2 encik ni gila ke apa?
Gila : “ye sy mmg gila.”
En. Polis : sambil mengerut dahi “ akal ada??”
Gila : akal ada kat luar..
En. Polis : ???????????????

Visitors

Banner

" />