salam-ukhwah Thursday, July 28, 2011

Pernah anda semua lalui peristiwa dimarahi bos? sudah menjadi lumrah kehidupan manusia nie bila berkerja makan gaji tidak kiralah swasta mahupun kerajaan. Amat jarang sekali seseorang itu tidak pernah kena marah oleh bos masing-masing....tidak kiralah itu kesilapan kita sendiri mahupun orang lain....paling tidak pun seseorang itu kena juga marah sekali dalam sehidup sepanjang menjalankan kerja yang dibagi ataupun hakiki.


Bukan maksud saya hendak mengkritik tentang bos.....cuma ingin mengajak anda semua berfikir sejenak tentang permasalahan ini.....pada mula kita baik dengan bos segala pujian kita dapat kerana kita pandai membodek. kita pun pujilah bos tu baik dan berdedikasi dalam kerjanya, orang lain memburukkan bos kita orang pertama yang menyokongnya dengan mengeluarkan hujah-hujah yang bernas serta sokong yang tidak berbelah-bagi. Apabila kita kena marah oleh bos kita mulalah memburukkannya,segala kebaikkan atau hujah yang bernas sebelum ini tidak ada lagi untuk menyokongnya....

Tidak ada lagi perkataan bos yang keluar dari mulut seseorang itu apabila membencikan bosnya.....bos sudah menjadi "boh".....dalam bahasa kelate boh bermaksud banjir atau panggil kepada seseorang seperti contoh 'mem percumo ni boh,demo keno cayo'. apa-apapun gelarnya kita semua tepuk dada tanyalah diri anda semua apakah semua ini dugaan hidup atau cabaran dalam hidup bergelar orang bawahan. 
*marilah kita semua berfikir sebentar tentang masalah ini.........


Hasil nukilan
Pulau Pinang 28 julai 2011
bersamaan 26 syaaban 1432 hijrah

salam-ukhwah

APAKAH orang yang normal harus pandai bicara? Apakah orang yang normal haruslah bukan seorang pendiam? Apakah diam itu bisa jadi emas?

Pendiam bukan berarti tidak berani berbicara kan? Melainkan membatasi pembicaraan untuk hal-hal yang perlu saja. Yang penting bukanlah pendapat orang mengenai pandai tidaknya kita berbicara, Melainkan lebih dari makna dan inti yang terkandung dari kata-kata yang kita ucapkan.
Untuk apa kita berbicara panjang lebar dengan bahasa-bahasa kiasan yang tidak dimengerti banyak orang melainkan inti pembicaraan kita kosong tanpa makna. Yang penting apa yang kita ucapkan bisa dipahami orang lain itu sudah baik. Betul?

Kata orang tua, kalau ingin berdialognya lancar, sebelum berbicara, temukan dulu apa yang akan kita ucapkan. Kemudian pada saat berbicara pikiran kita jangan terlalu terpaku pada apa yang orang lain akan pikirkan mengenai kata-kata kita, atau jangan terlalu takut kita akan membuat kesalahan pada apa yang akan kita ucapkan, Karena itu justru hanya membuat kacau pikiran kita, dan tidak akan menjadikan ucapan kita jadi lebih baik.

Pinter itu kan tidak harus pandai bicara, tapi Smart itu adalah bagaimana kita Bisa menyelesaikan masalah dengan baik, menghasilkan prestasi yang baik walaupun hanya dengan lukisan dan gambar. Banyak orang yang pendiam, termasuk saya sih :D , tapi ternyata masa depannya lebih cerah daripada orang yang cerewet

Seperti kata pepatah “Tong Kosong Nyaring Bunyinya“. Nah loh?

petikan dari http://mywrotes.wordpress.com/2008/12/03/diamnya-pendiam/

salam-ukhwah


Sudah 2 minggu ambo melancarkan perang psikologi di pejabat ambo......nampaknya hampir berjaya menimbulkan provakasi terhadap perang psikologi yang dicetuskan oleh diri ambo sendiri....akibat dari perang psikologi tersebut ramai tertanya-tanya tentang diri ambo adakah ambo nie ada masalah atau gaduh dengan seseorang di dalam pejabat.....ada juga orang cakap ambo nie berpuasa bercakap dengan orang di pejabat....hahaha,kadang-kadang ambo rasa bagus juga melancarkan perang psikologi nie.

adakah ambo patut meneruskan perang psikologi nie atau stop jer....

 
Apabila kita bercakap-cakap dan berbual-bual kita sebenarnya berkongsi pengalaman kita dengan individu-individu lain. Setiap orang mempunyai pengalaman dan pengetahuan tersendiri. Apabila kita bertukar-tukar pengalaman dan pengetahuan, kita mencipta makna antara satu sama lain.
Aktiviti bercakap-cakap dan berbual mempunyai banyak fungsi, antara fungsi-fungsinya ialah :
 1. Menjalin hubungan dengan manusia-manusia lain.
  Manusia ialah “makhluk” berkelompok, iaitu mereka tidak boleh hidup bersendirian. Manusia memerlukan manusia-manusia lain.
 2. Memberi rangsangan.
  Manusia memerlukan manusia-manusia lain untuk diajak bercakap-cakap dan berbual-bual kerana manusia memerlukan rangsangan. Manusia memerlukan beberapa jenis rangsangan :   a) Rangsangan fizikal
  seperti sentuhan dan belaian. Aktiviti bercakap dan berbual biasanya mendahului ataupun mengiringinya aktiviti sentuh menyentuh antara manusia.
  b) Rangsangan emosi
  supaya mereka dapat mengalami perasaan seronok, suka, gembira, bahagia, dan puas. Manusia memerlukan kasih sayang drpd manusia lain. Rangsangan emosi boleh diberikan dengan menggunakan kemahiran bercakap dan berbual dengan menggunakan kata-kata secara positif.
  c) Rangsangan mental
  untuk aktiviti otaknya. Dengan cara bercakap dan berbual manusia mendapat rangsangan untuk berfikir dan bertukar fikiran.
  d) Melalui bercakap
  manusia boleh memberi dorongan, perangsang, nasihat dan idea kepada manusia lain.
 3. Fungsi ketiga ialah memenuhi keperluan estim diri
  Manusia adalah haiwan yg sangat memerlukan kemulian dan penghargaan daripada manusia lain. Melalui aktiviti bercakap dan berbual dengan manusia lain mereka boleh berasa bahawa diri mereka diperlukan, dihargai, disanjung, dan penting kepada orang lain.
 4. Perkongsian
  manusia suka dan bahagia apabila nasib mereka baik dan sedih apabila nasib mereka buruk. Apabila mereka mendapat nikmat, manusia perlu menambahkan lagi rasa kenikmatan yang dialaminya, dan mereka perlu mengurangkan rasa kesengsaraan yang menimpa mereka.
*mengikut pandangan ambo dalam isu percakapan, memang kita digalakkan untuk bercakap bagi melepaskan tekanan yang dihadapi melalui percakapan. Kalu kita terlebih cakap nati orang kata kita overlimit pulak non stop talking and silly talk. So it depend for u all to talk overlimit or not.......bagi diri ambo baik kita bercakap apa yang perlu saja bukannya sombong atau berlagak.....baik jaga diri dari membuat fitnah kerana dengan mulut jer kita dapat meruntuhkan tembok besar cina.....hehehe

Hasil Nukilan 
Pulau Pinang 28 julai 2011
bersamaan 26 syaaban 1432 hijrah

salam-ukhwah Wednesday, July 27, 2011

Lirik Memburu Impian - Kaza

Ku jejak
jalan yg berliku
membara jiwaku
memburu impian

Ku renang lautan gelora
biarpun tersadai
di hujung dunia
akan ku tempuhi segala rintangan
biarpun rebah ku bangun sendiri

*korus
Akan ku genggam biarpun hitam
menjadi milik mu...

Ku mula
dengan langkah ini
menuju sinaran abadi

Kita semua pernah tengok movie Gila-Gila Remaja yang begitu popular sekitar tahun 80'an dengan barisan pelakon seperti Faizal Hussein,Rosyam Noor dll. Bukan aku hendaklah bercerita tentang pelakonnya atau jalan cerita movie ini. Lagu memburu impian begitu popular sehingga hari ini menjadi ikutan para remaja kita. 

Mendengar lagu ini aku ingin menceritakan sedikit pengalaman yang aku tempuhi sejauh 330 km dari Pulau Pinang ke Kota Bharu,Kelantan. Pada pertengahan tahun 2010 aku telah membeli sebuah motorsikal yahama LC135 yang menjadi kegilaan remaja sekarang tidak kiralah mat rempit ataupun tidak. Pada permulaan aku pulang ke kampung halaman di Kelantan dengan menggunakan motorsikal kesayangan aku LC135 peristiwa kehabisan minyak petrol menjadi iktibar bagi aku kerana pulang seorang diri saja. Kebanyakan pelajar yang belajar di Pulau Pinang pulang ke Kelantan atau Terengganu berkonvoi ramai-ramai bagi mengelak perkara buruk terjadi seperti motorsikal pancit,kehabisan minyak,rosak dll. 

Bukannya aku sombong tidak mahu pulang secara konvoi ke Kelantan tetapi tidak ada kawan yang leh berkonvoi untuk pulang maklumlah aku ini berkerja dengan kerajaan dan cuti tidak sama dengan pelajar mahupun yang kerja swasta. Sudah 5 kali aku pulang ke Kelantan menggunakan motorsikal yahama LC135 selama 1 tahun membeli motorsikal ini. Kali terakhir aku pulang ke Kelantan pada bulan julai 2011 dan aku timpa kemalangan seperti apa yang aku post dalam blog aku sebelum ini.

oklah nati lain kali aku bercerita lagi apa-apa story untuk dikongsikan dengan kali semua....


Hasil Nukilan
Pulau Pinang 27 Julai 2011
bersamaan 25 syaaban 1432 Hijrah

salam-ukhwah Tuesday, July 26, 2011

kerja ikhlas membawa berkat merupakan satu ungkapan yang membawa maksud seseorang individu yang melaksanakan sesuatu tugasan tanpa mengharapkan balasan sama ada berbentuk wang, harta, pujian ataupun pangkat. Malahan individu yang melaksanakan kerja dengan niat yang ikhlas dan menganggap kerja sebagai satu ibdah akan mendapat keberkatan dari kesejahteraan kelaurga,kesihatan, kegembiraan dan sebagainya.

tapi hari ini ramai manusia yang menjawat jawatan di sektor awam tidak mementingkan keikhlasan untuk bekerja tetapi sebaliknya hanyalah untuk mendapat pujian dari bos,anugerah khidmat cemerlang dll. perkara sebegini sudah menjadi lumrah bagi setiap manusia di sektor awam ini untuk mengejar pangkat dan kuasa. apabila sudah berpangkat tinggi dan kuasa besar mulalah lupa diri dimana kaki dulunya berpijak sewaktu mula-mula berkhidmat....


manusia yang bawahnya pulak mulalah membodek bos-bosnya bagi mencapai matlamat tinggi iaitu pangkat dan kuasa tidak kiralah rakan atau musuh semuanya dipijak dan difitnah. kerja yang dibuat tidak begitu ikhlas lagi setelah nafsu dunia kuasai diri dan dosa mula membebani diri manusia itu dengan perasaan iri hati dan dengki....

salam-ukhwah Monday, July 25, 2011


A woman in her late 20's is always asked "when are you going to get married?" On a whim, the woman then lies that she did get married. 

Kong Ah-Jung (Yoon Eun-Hye) is an administrative official for the Ministry of Culture, Sports and Tourism. She then co-ordinates a meeting for government officials. The meeting appears to flow smoothly and she is even praised by the minister. Disaster soon strikes when bees attack the meeting place and the meeting turns into chaos. Taking responsibility for meeting, Ah-Jung is ordered to submit a written apology. That evening Kong Ah-Jung goes to a club and drinks away her sorrows. 

Meanwhile, Hyun Ki-Joon (Kang Ji-Hwan) is the president for conglomerate "World Group." He is handsome, smart and from a rich family. But, in his teen years due to an accident he lost both of his parents. Since that time, Ki-Joon and his younger brother were raised by his aunt. Ki-Joon has a responsible character as an older brother but his younger brother Sang-Hee (Sung Joon) is more carefree. The younger brother Sang-Hee then comes back to Korea and meets Ah-Jung at the club, while she is drinking away her sorrows. Ah-Jung and Sang-Hee start to chat and Ki-Joon shows up to looking for Sang-Hee. He misses Sang-Hee. in front of the club Ah-Jung passes out and Ki-Joon takes her to the hospital. In order to ask Ah-Jung about Sang-Hee's whereabouts, Ki-Joon stays next to Ah-Jung's bed all through the night. The next day, they go their separate ways. 

On the following day, Ah-Jung meets So-Ran (Hong Soo-Hyun) who stole away her first love Jae-Beom (Ryu Seung-Soo). So-Ran and Jae-Beom eventually married. After So-Ran and Jae-Beom became a couple, Ah-Jung studied hard and passed her government official exam to impress Jae-Beom. At the hair salon, Ah-Jung on a whim lies to the couple and tells them that she is married. Ah-Jung then goes to a hotel to pay Ki-Joon for the other night's hospital bill. An accident occurs and she spills tomato juice all over her sweater. Ah-Jung is so embarrassed she pretends to pass out. Ki-Joon picks her up and takes her to his hotel room. During this time, Ah-Jung's friends watches and a rumor soon spreads that Ah-Jung and Ki-Joon are married .... 

 Link For Download Here:

Ep 1
http://www.mediafire.com/?pu1ohxri6luoj5h
 

Ep 2
http://www.mediafire.com/?vlsc4yo9u2jrsu9
http://www.mediafire.com/?ye2s6u66ee35zch
 

Ep 3
http://www.mediafire.com/?sqofz8sf13ytm3k
http://www.mediafire.com/?fmtv9h57slr0lq2
 

Ep 4
http://www.mediafire.com/?m3o1p7zd5x7gsib
http://www.mediafire.com/?689epd5ckaj3jq5
 

Ep 5
http://www.mediafire.com/?lp4jxjcx7cehb8h
http://www.mediafire.com/?mp6hf6u8z7wbebc
 

Ep 6
http://www.mediafire.com/?r0m4wpdykjxal9h
http://www.mediafire.com/?3gx6c2866iacg3e
 

Ep 7
http://www.mediafire.com/?a65pxq04z274clq
http://www.mediafire.com/?7f4v7a26qjkqxxa
 

Ep 8
http://www.mediafire.com/?r5etra5115zxes1
http://www.mediafire.com/?pcq346h2v7e2np5
 

Ep 9
http://www.mediafire.com/?t2xjpmvh8juyg4w
http://www.mediafire.com/?zz3uzxax73k1688
 

Ep 10
http://www.mediafire.com/?c05mr6cbj2cqw67
http://www.mediafire.com/?izv7ezg5jivzm94
 

Ep 11
http://www.mediafire.com/?6o5wi5xpuanp99i
http://www.mediafire.com/?4fxf2zhpapjsj4j
 

Ep 12
http://www.mediafire.com/?duu0cfrmoc4ewmm
http://www.mediafire.com/?rx4l0pzos4scc9w
 

Ep 13
http://www.mediafire.com/?fel5l8dxeos5uwi
http://www.mediafire.com/?wkxtrmcfipxt5gh
 

Ep 14
http://www.mediafire.com/?hdb5ntflvb65yar
http://www.mediafire.com/?a4t2aanheytji94
 

Ep 15
http://www.mediafire.com/?496d2qi848o78hg
http://www.mediafire.com/?zdycmq1c8tkmhw0
 

Ep 16
http://www.mediafire.com/?j1x6s0n633banad
http://www.mediafire.com/?xfeppx6cno7vrhr

salam-ukhwah

Macam mana nak lajukan windows 7? Cara yang paling mudah & berkesan --> upgrade hardware pc atau laptop kita. Processor, ram, graphic card yg menentukan kelajuan sistem kita. Tapi untuk pengguna laptop cikai macam aku (core 2 duo, 2GB ram) memang cukup2 makan je untuk pakai windows 7 ni. So hari ni aku nk share tips macam mana korang boleh memaksimumkan selaju yang mungkin sistem windows 7 tanpa menghabiskan duit dgn upgrade hardware.

Tips Pertama
Korang kena rajin bersihkan (cuci) windows korang dengan menggunakan disk cleanup. Memang dari dulu windows dah bagi percuma software tu, so rajin2 la korang gunakan. Bersihkan segala fail2 yg tak berguna terutamanya temporary files, kalau korang tak delete lama2 dia memang akan makan space. Alternatif lain, korang boleh gune software cleaner lain macam ccleaner dll.
Tips Kedua
Bersihkan fail system restore & shadow copies dari hard disk korang. Kedua-dua fail ni kalau korang tak delete memang besar gedabak saiz dia, ade yg sampai 2, 3 gb. Bagi yg tak pernah guna system restore tu baik korang delete je. Makin kurang space dalam hard disk korang makin hauslah sistem korang. Cara nak delete --> open Disk Cleanup -> More Options -> Under System Resore and Shadow Copies tekan Clean up.
Tips Ketiga
Rajin2kan la defrag hard disk korang tu. Seminggu sekali pun dah kira ngam dah tu. Macam aku 2 3 hari sekali. Sebab aku selalu download movie, software dll so memang banyak fragmented files (fail yg bersepah sepah) dalam drive aku. Kalau nak pakai Windows defragmenter windows 7 tu pn ok, tapi aku cadangkan pakai 3rd party software, yg paling baik sekarang ni Diskeeper sebab dia automatik defrag kan files sistem, so tak payah nak defrag secara manual. Untuk freeware aku cadangkan smart defrag.

Klik Di Sini Untuk Zoom GambarTips Keempat
Buang atau uninstall mana2 application, software yang korang tak guna. Daripada menyemak dalam sistem korang lebih baik korang buang kan? Nak guna Program and Features pun boleh, nak guna revo uninstaller pn boleh.

Klik Di Sini Untuk Zoom GambarTips Kelima
Disable services yang tak berguna. Kt bawah ni aku ada sediakan list services yang korang boleh set kan. Mula2 bukak services.msc dulu. Caranya -> Tekan start menu -> Taip services.msc Kt situ korang boleh tengok kesemua list services yang ada dalam sistem korang. Perlu diingatkan ada antara services ni yang disetkan secara automatik untuk load masa sistem korang boot, maknanya kt sini startup korang dah dilambatkan untuk load services tu. Cuba check kat "Startup Type" macam gamba kat bawah ni, kt situ korang boleh tengok mana services yang disetkan secara automatik. Dan yang paling penting, sebelum setting tu pastikan services yg korang pilih tu selamat untuk di disable kan. Kalau boleh google dulu & cari info sama ada selamat atau tidak untuk tweak services yang korang pilih tu.

Spoiler: TUTUP
Tukar "Startup Type" untuk services kt bawah ni dari "Automatic" kepada "Manual"

ActiveX Installer (AxInstSv)
Adaptive Brightness
Application Experience
Application Host Helper Service
Application Identity
Application Information
Application Layer Gateway Service
Application Management
Bitlocker Drive Encryption Service (Bagi yang tak gune bitlocker)
BLock Level backup Engine Service
Bluetooth Support Service
BranchCache
Certificate Propagation
CNG Key Isolation
COM+ System Application
COmputer Browser
Credential Manager
Diagnostic Policy Service
Diagnostic service Host
Disk Defragmenter
Distributed Link Tracking Client
Distributed Transaction Coordinator
Extensible Authentication Protocol
Fax
Function Discovery Resource Publication
Health Key and Certificate Management
HomeGroup Listener
HomeGroup Provider
Human Interface Device Access
Interactive Services Detection
IP Helper
IPsec Policy Agent
ktmRm for Distributed Transaction Coordinator
Link-Layer Topology Discovery Mapper
Microsoft Software Shadow Copy Provider
Net.Tcp Port Sharing Service
Netlogon
Network Access Protection Agent
Network Connections
Network List Service
Office Source Engine
Office Software Protection Platform
Offline Files
Parental COntrols
Peer Name Resolution Protocol
Peer Networking Grouping
Peer Networking Identity Manager
Performance Logs & Alerts
PnP-X IP Bus Enumerator
Portable Device Enumerator Service
Print Spooler (Bagi yang tak guna printer)
Problem Reports and Solutions Control Panel Support
Program Compatibility Assistant Service
Protected Storage
Quality Windows Audio Video Experience
Remote Access Connection Manager
Remote Desktop COnfiguration
Remote Desktop Services
Remote Desktop Services UserMode Port Redirector
Remote Procedure Call (RPC) Locator
Secondary Logon (Bagi yang hanya ada 1 akaun windows sahaja)
Secure Socket Tunneling Protocol Service
Smart Card
Smart Card Removal Policy
SNMP Trap SPP Notification Service
SSDP Discovery
Tablet PC Input Service
Telephony
Thread Ordering Server
TPM Base Services
UPnP Device Host
Virtual Disk
Volume Shadow Copy
WebClient
Windows Activation Technologies Service
Windows Backup
Windows Biometric Service
Windows CardSpace
Windows Color System
Windows Connect Now - COnfig Registrar
Windows Defender
Windows Event Collector
Windows Image Acquisition (WIA)
Windows Installer
Windows Media Center Receiver Service
Windows Media Center Scheduler Service
Windows MEdia Player Network Sharing Service
Windows Modules Installer
Windows Presentation Foundation Font Cache 3.0.0.0
Windows Process Activation Service
Windows Remote Management (WS-Management)
WinHTTP Web Proxy Auto-Discovery Service
Wired AutoConfig
WMI Performance Adapter
WWAN AutoConfig


Services yang kt bawah ni plak korang boleh "Disable"kan.

Function Discovery Provider Host
Internet Connection Sharing (ICS)
Media center Extender Service
Remote Registry
Routing and Remote Access
Windows Error Reporting Service
Windows Search


Klik Di Sini Untuk Zoom GambarTips Keeneam
Disable mana2 startup entries yang tak berguna. Buka start menu -> Taip msconfig & enter -> Tekan kt "Startup" -> Untick mana2 application yang korang rasa tak guna. Lagi banyak application yang di'tick' lagi lama la sistem korang untuk boot. Perlu diingatkan sekali kalau boleh google dulu mana2 application yang korang rasa tak selamat untuk untick.

Klik Di Sini Untuk Zoom GambarTips Ketujuh
Disable gadget / screensaver / hibernate. Mesti ramai yang dah tahu gadget & screensaver gunakan banyak memori bila korang enable kan. Hibernate - Bila korang aktifkan hibernasi di Windows 7, sistem akan create hiberfil.sys, yang ada dalam drive boot yang menyimpan maklumat berkenaan sesi aktif sebelum korang offkan komputer. Fail ni memang besar dan ambik banyak ruang dalam disk korang.


Tips Kelapan
Disable UAC. Memang penat setiap kali korang bukak application @ software lepas tu keluar prompt sama ada nak run atau tak. Bagi sapa2 yang tak pasti aku cakap pasal apa korang rujuk gambar bawah ni. Haha..memang bengangkan. Untuk disablekan --> Buka control panel -> User Accounts and Family Safety -> User Account -> Change User Account Control settings -> Lepas tu setkan bawah sekali (never notify), rujuk gambar bawah ni.Klik Di Sini Untuk Zoom GambarTips Kesembilan
Bagi yang ada masalah hardware, aku cadangkan korang update driver pc @ laptop korang. Selalunya windows akan automatik update driver pc @ laptop kita, biasanya melalui windows update. Jadi lagi bagus kalau korang enable kan automatic update.
Takut kena detect not genuine? Guna windows 7 loader - DAZ. Untuk update secara manual driver caranya, Buka device manager -> Double click kat driver yang korang nk update -> Pilih & right click -> Update Driver Software. Rujuk gamba bawah ni.

Klik Di Sini Untuk Zoom GambarTips Kesepuluh
Untuk pengguna laptop @ notebook, kalau korang 24 jam guna charger setkan power option korang kepada high performance. Caranya -> Buka control panel -> Hardware and Sound -> Power Options -> Tekan "Show additional plans" dan pilih "High performance".

Klik Di Sini Untuk Zoom GambarKt bawah ni ada registry tweak yg korang boleh download. Right click & merge. Antara tweak yg ada dalam reg file tu.

Hanged programs will be terminated quickly. Automatically it will end tasks of programs that are taking longer to respond.

Menus will be shown very faster. When you pause on the main menus the sub menus will be shown up very fast than normal.

You will get an option ” Take Ownership” when you right click on files or folders. This will become handy when you want to replace system files while doing customization.

Make windows not to search for a program that no longer exist when you click on the shortcut there by saving your valuable time.

Adds “Copy To” and “Move To” options in the right click context menu of Windows 7. So from now on copying and moving files from one place to another will be more easier than before.

Directly opens up the Files list when you choose “Open With” option there by deactivating the ” search on Internet ” option.

Speeds up the navigation in Windows Explorer by disabling searching for network printers and scheduled tasks on network.

Disables the annoying “low disk space” message notification in your system tray. 
 
*selamat mencuba tips diatas sebarang kerosakkan atas tanggungjawab anda semua.......

salam-ukhwah


Win a HTC HD7!: "Put your Windows Phone 7 knowledge to the test and walk away with a brand-spanking-new HTC HD7 in the Windows Phone 7 Quik Quiz contest!"

WP7: Quik Quiz Contest
Think you know all there is to know about Windows Phone 7? Think you got what it takes to take up the challenge and walk away with a brand-spanking-new HTC HD7? If your answer is yes, then come on in and put your knowledge to the test in Quik Quiz.

salam-ukhwah

Sifat Manusia

Hadith :
Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
“Sekiranya anak Adam memiliki satu lembah daripada harta, nescaya ia mahu yang kedua dan sekiranya ia mempunyai dua lembah nescaya ia mahu yang ketiga. Tidak akan memenuhi perut anak Adam melainkan tanah dan Allah sentiasa menerima taubat orang yang bertaubat.”

Riwayat Ahmad

 Huraian
i) Manusia secara semulajadinya bersifat tamak dan dengki terhadap kelebihan orang lain.

ii) Kedua-dua sifat ini membawa kerugian kerana ia akan melahirkan individu yang tidak bersyukur sehingga hubungan dalam masyarakat menjadi rosak akibat daripada berlakunya pergaduhan dan persengketaan sesama sendiri.

iii) Selaku umat Islam kita dituntut untuk sentiasa bersyukur kepada Allah kerana dengan bersyukur hati kita akan tenang dan redha di samping mempercayai bahawa rezeki itu terletak di tangan Tuhan. Kita wajib berusaha sedangkan yang menentukannya adalah Allah S.W.T. Bahkan Allah telah berjanji bahawa rezeki orang yang bersyukur akan ditambah sebaliknya pula bagi orang kufur (tidak bersyukur).

iv) Lawan kepada sikap tamak itu adalah bersikap sederhana iaitu menolak keterlaluan di mana kita dituntut agar bersederhana dalam menetapkan sesuatu peraturan, perbelanjaan dan sebagainya tetapi mestilah menyeimbangkannya terutama dalam memenuhi tuntutan keduniaan dan tuntutan akhirat.

Mengikut pandangan hamba manusia sekarang ni banyak terjerumus dalam kemewahan harta benda dan pangkat. Bagi manusia yang mempunyai pangkat yang tinggi selalunya tidak bersyukur dengan kurniaan Allah S.W.T. dan inginkan pangkat tinggi lagi dengan cara apa sekali pun manusia ini akan mendapatkannya termasuk menindas orang bawahan serta membuat fitnah bagi menjayakan kepentingan diri sendiri.

salam-ukhwah

iNSTALLNOTES

1. disable self defense and close kaspersky

2. open k11crv16.exe & follow instructions

3. start kaspersky and enable self defense

4. use activate with keyfile ;) works now !!! 
 
Klik Disini Untuk Mendownload Kaspersky 2011 Anti Blacklist Crack v.1.6
 
This crack works for all kaspersky 2011 products,

also kaspersky kis and kav.No more blacklisting !

Special thanks to our friend El Crabe for his leg
endary exploit ;) Thanks man and furthermore a go
od cooperation ...

Please made the fltlib.dll and .ini trusted in
your kaspersky product ... ;)

This Is 64Bit Os

http://img832.imageshack.us/img832/6554/snap2011033119h25m58s00.png

Enjoy it ...

http://img20.imageshack.us/img20/8819/snap2011033116h28m19s00.png

http://img696.imageshack.us/img696/6945/snap2011033116h27m01s00.png

http://img291.imageshack.us/img291/107/snap2011033116h27m51s00.png

http://img22.imageshack.us/img22/6586/snap2011033116h28m59s00.png
http://img683.imageshack.us/img683/6362/snap2011033116h29m44s00.png

salam-ukhwah

Software kaspersky sangat popular untuk pengguna komputer pada masa kini bagi melindungi komputer dari serangan virus. Kaspersky mampu melindungi komputer anda untuk melayari internet dengan selamat. Disini beberapa cara untuk anda semua menggunakan software ini dengan free tanpa mengeluarkan 1 sen pun kos.

Untuk key ini hanya boleh digunakan sementara saja. Key yang digunakan mungkin diblacklist oleh kaspersky update dan untuk mengaktifkan key baru yang tidak blacklist anda hendaklah mendownload key baru di websites ini.....

Here For Download:

Toturial Activate License with Key

1. Open Kaspersky 2012 License Manager by clicking ‘Insert your activation code here’ or ‘Manage License’ (from lower right corner).
 Kaspersky 2012
2. Click the ‘Activate the application’ button.
 Kaspersky 2012_activate application
3. Disable your Internet connection (either disable Network adapter from control panel or turn off your modem/router).
4. Select the ‘Activate commercial version’ radio button and enter the activation code as 11111-11111-11111-1111X. (Delete any trial key first if you want, by clicking the red X next to the license number).
KIS 2012_activate
5. Click Next, you will then get the option to activate kaspersky using a key file.
KIS 2012_activate using key file
6. Browse to the key location on your computer and activate kaspersky using a key file. You can then turn on your Internet connection.

Visitors

Banner

" />